Οι μαθητές του τμήματος "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" του ολοήμερου προγράμματος μαζί με τη δασκάλα της πληροφορικής αποφάσισαν να πάρουν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης μαθητών δημοτικών σχολείων με θέμα "Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας"! Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Ξεκινήσαμε λοιπόν δουλειά! Οι μαθητές πρότειναν γνωστά τραγούδια και ψήφισαν το τραγούδι που θα ήθελαν να διασκευάσουν! Το επικρατέστερο τραγούδι ήταν το Tranquila του καλλιτέχνη J. Balvin. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το πώς θα θέλαμε να είναι το σχολείο των ονείρων μας και καταγράψαμε όλες τις ιδέες. 

Ώρα οι ιδέες να γίνουν στίχοι! Στίχο στίχο, γραμμή γραμμή, γράψαμε τους δικούς μας στίχους πάνω στη μελωδία του τραγουδιού για να περιγράψουν το ιδανικό σχολείο για μας. Όλοι οι μαθητές, από τρίτη έως και έκτη τάξη, συνεργάστηκαν με δημιουργικότητα και φαντασία και βδομάδα-βδομάδα έγραψαν μόνοι τους ένα υπέροχο τραγούδι! Στη συνέχεια, ηχογραφήσαμε το τραγούδι στην τάξη!

Επόμενο βήμα ήταν να βρούμε εικόνες για να συνοδέψουν το τραγούδι μας! Διαλέξαμε τις ωραιότερες και με αυτές δημιουργήσαμε το δικό μας βίντεο-κλιπ.

Τέλος, τα αποτελέσματα....

... σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που μας έστειλε η επιτροπή του διαγωνισμού "...σύμφωνα με την εισήγηση της ειδικής επιτροπής κρίσης του διαγωνισμού, η πρόταση που υποβάλλατε στην κατηγορία Μουσική/Τραγούδι/Χορός/Κίνηση/Θεατρικό Δρώμενο/θεατρικό παιγνίδι/παντομίμα/θέατρο σκιών, τυγχάνει ειδικής τιμητικής διάκρισης καθώς κατέλαβε την 6η θέση!"

Κατακτήσαμε λοιπόν την 6η θέση πανελλαδικά και οι μικροί δημιουργοί ήταν πολύ περήφανοι! Εργάστηκαν με όρεξη και μεράκι, το διασκέδασαν και κατάφεραν και να διακριθούν!

Συγχαρητήρια παιδιά για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας!

Ο κατάλογος με τα σχολεία που καταλαμβάνουν τις πρώτες 10 θέσεις θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του διαγωνισμού, creativity.edu.gr.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στις 18.30 στο Ρέθυμνο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

 

Συνθέτες - Τραγουδιστές - Σκηνοθέτες:

Γ΄Τάξη: Χρήστος, Στρατής, Μάνος, Αγγελική, Αλίζα, Ιωσήφ, Κατερίνα

Δ' Τάξη: Πέτρος, Νάγια, Σωτηρία, Σοφία, Αναστασία, Άγγελος, Αλέξης, Δήμητρα, Ηλίας

Ε' Τάξη: Σταύρος

ΣΤ' Τάξη; Ντιάνα, Αναστασία, Γιώργος

Joomla templates by a4joomla