Στα πλαίσια του μαθήματος "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών", οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης έγιναν μικροί παραγωγοί και οργάνωσαν το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι  "Άκου τι Είπαν".

Κάθε τμήμα της ΣΤ' τάξης ακολούθησε την εξής διαδικασία:

  • Οι μαθητές της ΣΤ' έγραψαν 15 ερωτήσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν σε μια ηλεκτρονική φόρμα. Μπορείτε να δείτε τις φόρμες των δύο τμημάτων κάνοντας κλικ εδώ και εδώ.
  • 100 μαθητές από το σχολείο μας απάντησαν ηλεκτρονικά στα δύο ερωτηματολόγια και έτσι συγκεντρώθηκαν οι 100 ζητούμενες απαντήσεις.
  • Οι μαθητές της ΣΤ' χρησιμοποίησαν το λογισμικό Microsoft Excel για να επεξεργαστούν τις 100 απαντήσεις κάθε ερώτησης. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των φίλτρων, της ταξινόμησης, της καταμέτρησης και απλών συναρτήσεων του Excel, ομαδοποίησαν τα δεδομένα, τα οργάνωσαν ανά δημοτικότητα και έβγαλαν τις τελικές συγκεντρωμένες απαντήσεις κάθε ερώτησης, καθώς και τους βαθμούς κάθε απάντησης.
  • Αφού ομαδοποιήθηκαν και οργανώθηκαν οι απαντήσεις, δημιούργησαν γραφήματα για την καλύτερη οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων.

Έτσι, λοιπόν, οργανώθηκαν δύο "επεισόδια" του παιχνιδιού. Και το επόμενο βήμα; Μα βέβαια να παίξουμε!

Το ΣΤ1 έπαιξε το παιχνίδι που οργάνωσε το ΣΤ2 και αντίστροφα. Δεν έλειπαν βέβαια ο παρουσιαστής, ο φωτογράφος, ο υπεύθυνος βαθμολογίας και φυσικά το κοινό! 

Παρακάτω θα βρείτε τις ερωτήσεις-απαντήσεις για να παίξετε κι εσείς τα παιχνίδια μας.

 

 

Και οι μαθητές εν δράσει!

 

 

Joomla templates by a4joomla