Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius "Healthy European Citizen" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαρτίου η 5η συνάντηση στη Γερμανία. Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί!
 
Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius "Healthy European Citizen" που υλοποιεί το σχολείο μας, ασχοληθήκαμε με την οδική ασφάλεια και γνωρίσαμε τον Ποδηλατάκια που μας έμαθε πώς να κάνουμε ποδήλατο με ασφάλεια. 
Διαβάσαμε την ιστορία του Ποδηλατάκια, ακούσαμε τη μουσική αφήγηση και φτιάξαμε τις δικές μας ζωγραφιές για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή!
 
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS με τίτλο ?Healthy European Citizen? που υλοποιεί το σχολείο, προγραμματίσαμε ενημερωτική εκδήλωση σύμφωνα με τους άξονες δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το  Ελληνικό Ίδρυμα  Καρδιολογίας  (EΛ.I.KAP.).
Η  γιατρός καρδιολόγος κα Ματζαράκη Βασιλική, σύμβουλος  του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., πραγματοποίησε  ομιλία στο σχολείο μας, για τη σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή της συνήθειας του καπνίσματος, για τα βασικά στοιχεία που κάνουν την καρδιά μας να λειτουργεί σωστά και ικανοποιούν τις ανάγκες της.
 Η εκδήλωση απευθύνθηκε στα παιδιά των  Γ?, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που μετά το τέλος της ενημέρωσης ?βομβάρδισαν? με ερωτήσεις τη Γιατρό εστιάζοντας ιδιαίτερα στα δημοφιλή τρόφιμα και τον κακό τρόπο διατροφής της εποχής μας (αναψυκτικά τύπου Cola, ζαχαρώδη, πατατάκια, γαριδάκια, κρουασάν, διατροφή  σε Fast food).
Ευχαριστούμε πολύ το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. και τη Γιατρό για τη βοήθειά τους στην προσπάθεια μας και προσβλέπουμε στη δημιουργία μιας σταθερής σχέσης με το Ίδρυμα για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη για γονείς δασκάλους και μαθητές.
 
Το AEIFERΕΙΝ, στα πλαίσια του προγράμματος «Healthy European Citizens», με πεπειραμένους παιδοψυχολόγους, διοργάνωσε στο σχολείο μας «Συναισθηματική Αγωγή» με στόχο τη διδασκαλία σωστής συμπεριφοράς, σχολική ένταξη, κοινωνικοποίηση, αποδοχή της διαφορετικότητας, ενσυναίσθηση, διαχείρηση θυμού και επιθετικότητας.
Όλοι μαζί καλλιεργήσαμε την ενσυναίσθησή μας ως προς το «πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο σχολείο».  Χωριστήκαμε σε ομαδούλες, ψάξαμε να βρούμε χαρακτηριστικά του εαυτού μας που αγαπάμε περισσότερο και το κυριότερο μάθαμε πώς να εργαζόμαστε με άλλους.
Μέσα από το χορό, το παιχνίδι και την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, μάθαμε να διακρίνουμε τις δυσάρεστες συμπεριφορές.  Υπογράψαμε όλοι μαζί το συμβόλαιο καλής συμπεριφοράς και υποσχεθήκαμε να προσπαθήσουμε να το τηρήσουμε.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.659968530708639.1073741834.440863819285779&type=1
Καλή Προσπάθεια Παιδιά!
 
Health care for pupils and parents Το 14ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ μαθητών και γονέων. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS, "Healthy European Citizen" σχεδιάσαμε μια σειρά από δράσεις σχετικές με την πρόληψη και την προφύλαξη της υγείας μας. Το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανω Λιοσίων και Καματερού ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην αίτησή μας για την εφαρμογή του προγράμματος "Νοιάζομαι για την υγεία μου". Κλιμάκιο ιατρικού προσωπικού επισκέφτηκε το σχολείο μας και εξέτασε τα παιδιά σε βασικούς τομείς που πρέπει να ελέγχουμε σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία 6-12 ετών. Συγκεκριμένα τα παιδιά ελέγχθηκαν ως προς την αρτηριακή πίεση, οφθαλμολογικά, ως προς το βάρος και το ύψος, οδοντολογικά, για παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και τέλος ελέγχθηκαν τα βιβλιάρια υγείας, για τα εμβόλια και την γενικότερη κατάσταση της υγείας, των μικρών μαθητών. Για το διδακτικό δε μέρος του προγράμματος έγινε παρουσίαση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών για την ψύχραιμη αντιμετώπιση ατυχημάτων όπως τραυμάτων με αιμορραγία, ρινορραγία, λιποθυμικό επεισόδιο αλλά και για το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφεύγουμε τις μολύνσεις και την μετάδοση ασθενειών. Ενημερώσαμε τέλος γονείς και κηδεμόνες να προσέλθουν στο χώρο του Δημαρχείου από 21/10 έως και 25/10, όπου θα μπορούσαν να εξεταστούν δωρεάν και οι ενήλικες. Ευχαριστούμε πολύ το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. για την προσφορά τους και προσδοκούμε αυτές οι δράσεις να αναλαμβάνονται από το Κράτος, κάθε χρόνο για όλα τα παιδιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαϊκά σχολεία.
 
Joomla templates by a4joomla