Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και παρουσίασε τη δράση του σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας "Μαθαίνω για το Κάπνισμα" που υλοποιείται από τους μαθητές μας από το 2011 έως και φέτος.
 
Οι μαθητές της Ε' τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τον Έλεγχο του Καπνίσματος που διοργάνωσαν το ΙΙΒΕΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Δείτε παρακάτω την πρότασή τους, την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια των Εικαστικών κα. Καραντουμάνη Μαρία.
 
Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών σας παρουσιάζει τη δράση του σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας "Μαθαίνω για το Κάπνισμα" που υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012 και εμπλουτίστηκε με νέες δραστηριότητες κατά τις σχολικές χρονιές 2012-2013 και 2013-2014.
 
Στις 31 Μαΐου κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος δίνοντας έμφαση στους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον περιορισμό του. Το κάπνισμα είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου παγκοσμίως (μετά την υπέρταση) και είναι σήμερα υπεύθυνο για το θάνατο ενός στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως.
Σύμφωνα με νεώτερα στατιστικά στοιχεία το κάπνισμα προκαλεί: - τον θάνατο 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο - το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια - το 83% των θανάτων από χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα - το 90% των περιφερειακών αγγειακών νόσων που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμό - το 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα - οικονομική «αιμορραγία» 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στους πάσχοντες από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, της Αντικαπνιστικής και Αντικαρκινικής Εταιρίας η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών. 
Παράλληλα, το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.
Σας υπενθυμίζουμε το περσινό τραγούδι των μαθητών μας με τίτλο "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ".
 
Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας οι μαθητές του τμήματος Γ2 σας παρουσιάζουν το τραγουδάκι που έγραψαν για να πούνε στους ενήλικες με το δικό τους τρόπο "ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ" Τους βοήθησαν οι: κα Λεβεντάκη Ελευθερία Δασκάλα του τμήματος, στη συγγραφή του τραγουδιού κα Καλογεροπούλου Χριστιάνα Μουσικός, στη μελοποίηση του τραγουδιού κα Παπαδάκη Αναστασία Πληροφορικός, στην καταγραφή και δημιουργία του βίντεο.
Απολαύστε τους πραγματικά!!!
 
Joomla templates by a4joomla